Over mij

Even voorstellen,

Mijn naam is Mariët Bakker, ik ben geboren in 1969 en opgegroeid in Heiloo. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters en een zoon.
Van 1993 tot 2016 ben ik werkzaam geweest als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Na het volgen van diverse persoonlijke trainingen en het behalen van Reikigraad 1 en 2 voelde het voor mij goed om een carrière switch te maken. In 2013 heb ik de opleiding ontspanningsmassage bij ATS opleidingen gevolgd en met goed resultaat afgerond. Vervolgens heb ik ook bij ATS de cursus cupping en guasha gedaan en het diploma voor de opleiding voetreflexmassage behaald (2014). Eind 2017 heb ik de opleiding practitioner in de Medische Qigong voltooid bij Academ in Rotterdam. Ook heb ik een cursus Tuina massage (2018) en Emotional Freedom Technique (2019) gevolgd.

Momenteel ben ik nog bezig met de opleiding Medische Qigong Therapeut, bij Academ in Rotterdam en hoop dit in 2021 af te ronden.
Ook neem ik regelmatig deel aan trainingen en retraites om met mijn eigen proces bezig te zijn en mij te blijven ont-wikkelen en verdiepen in mijzelf. De leermomenten en persoonlijke ervaringen hieruit kan ik vervolgens weer meenemen in het werken met mijn klanten.

In mei 2013 ben ik gestart met mijn eigen praktijk. Alhoewel ik begonnen ben als massagepraktijk, vind ik het nu fijn om lichaams- en energiewerk te combineren. Zowel tijdens de individuele behandelingen als in het werken met groepen kan ik zo een bijdrage leveren aan het totale welzijn van mijn klanten. Ik geniet van het persoonlijke contact en het geven van een afgestemde behandeling, waarbij het laten stromen van de levensenergie en het in balans brengen van lichaam en geest centraal staat. Hierbij vind ik het mooi om bij mijn klanten een bewustwordingsproces in gang te zetten waardoor zij ook zelf aan hun eigen gezondheid kunnen werken.
Voor mijn logo heb ik gekozen voor de roze lotusbloem. De lotus groeit met zijn wortels vanuit de modderige ondergrond via een lange steel door het water heen naar het licht en straalt een onbeschrijfelijke schoonheid uit. De roze kleur staat voor puurheid en de ware ziel van een individu. De manier van groeien van deze bloem wordt ook wel gezien als menselijke groei. De mens groeit vanuit een onbewust leven (wortels in de modder) via zijn levenspad (de lange steel) naar het bewustzijn (de geopende lotusbloem).
Met oog voor ieder individu en zijn/haar eigen puurheid wil ik met mijn behandelingen graag een bijdrage leveren aan jou groei en welzijn, zodat je innerlijk en uiterlijk (weer) kan stralen!

Ik hoop je snel te ontmoeten!