Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Deze massage is gericht op het bereiken van totale ontspanning van lichaam en geest, waardoor de gezondheid van de cliënt wordt bevordert. 

In het dagelijks leven hebben veel mensen last van stress en spanning. Dit kan fysiek van aard zijn, bijvoorbeeld als gevolg van zware arbeid of sport. Het kan echter ook gaan om psychische spanning of stress. Denk hierbij aan een verantwoordelijke baan, een druk gezin of problemen in werk/ thuissituatie. In beide gevallen kan het lichaam deze stress en spanning vast gaan zetten in het lijf. Het gevolg is; rugpijn, nek/schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke ledematen etc.
Ontspanningsmassage is een therapeutische massage om spieren en spiergroepen te activeren, de doorbloeding te stimuleren, de afvoer van afvalstoffen te bevorderen en hierdoor de spieren te laten ontspannen. Spannings- en pijnklachten worden zo verlicht of bestreden. Je voelt je prettiger en herstelt sneller van vermoeidheid of spierpijn. De massage werkt kalmerend, rustgevend en draagt bij aan uw totale welzijn.
Ontspanningsmassage is een onderhoud voor het lichaam, waar we dagelijks zoveel van vragen. Het helpt ons de balans terug te vinden die we zo hard nodig hebben om goed te kunnen blijven functioneren.
Je hoeft niets te mankeren om een massage te ondergaan, aandacht voor jezelf is ook een hele goede reden!

Ontspanningsmassage voor kinderen

Wist je dat een ontspanningsmassage voor (jonge) kinderen ook mogelijk is? Kinderen worden tegenwoordig aan veel prikkels blootgesteld en “moeten” veel. Ook voor hen is het belangrijk dat ze even niets hoeven en tot zichzelf kunnen komen. Een massage brengt ontspanning en rust, stimuleert het zelfvertrouwen en kan het concentratievermogen verhogen. Heel effectief bij kinderen met spannings- en pijnklachten, kinderen die niet lekker in hun vel zitten, slaapproblemen hebben, bij hyperactiviteit, overgevoeligheid, onvoldoende zelfvertrouwen en rusteloosheid. Maar ook voor kinderen die geen klachten hebben en het gewoon fijn vinden om een ontspanningsmassage te krijgen! De behandeling wordt ook door kinderen als ontspannend en prettig ervaren. Een 11-jarig meisje verwoordde dit thuis heel mooi: “Mam, na die massage…voel ik mij zo licht, zo zonder zorgen….!”

Ontspanningsmassage in combinatie met Reiki

In 2012 heb ik de inwijdingen ontvangen in de eerste en tweede Reiki graad. reiki
Wat is Reiki?
Reiki komt van oorsprong uit Japan en is gebaseerd op het doorgeven van helende energie via de handen. Rei betekent universeel en Ki betekent levenskracht. Alles wat leeft heeft universele levensenergie nodig om in evenwicht te kunnen leven. Reiki brengt het zelf genezend vermogen van het lichaam op gang, simpelweg omdat het energie blokkades die pijn en ongemakken veroorzaken, van nieuwe energie voorziet. De warme en liefdevolle Reiki energie stroomt door de gever heen, naar de ontvanger toe, daar waar het op dat moment nodig is.
Door Reiki en ontspanningsmassage samen toe te passen werkt de massage nog dieper en intensiever door in het lichaam en zal het resultaat voor jou optimaal zijn.