Guasha

Guasha

Wat is guasha?
Guasha is een eeuwen oude therapie afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het woord guasha betekent: schrapen (gua) en gestagneerde energie (sha). Tijdens de behandeling wordt een speciale kruidenolie of massageolie op het lichaam aangebracht waar vervolgens met een jadesteen overheen wordt geschraapt.

Wat doet guasha?
Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam en het tot stand brengen van een betere doorbloeding en energiestroom.  Het kan vastzittende spieren en emoties losmaken, blokkades opheffen, stress, vermoeidheid en chronische klachten verminderen of laten verdwijnen. Guasha is daarom heel effectief bij nek-, rug- en schouderklachten, hoofdpijn, migraine, rsi, tenniselleboog etc.
Door het schrapen ontstaan er op plaatsen waar blokkades en dus veel afvalstoffen in het lichaam zitten, plekken IN  de huid (niet OP de huid), die eruit zien als “bloeduitstortingen”. Deze “bloeduitstortingen” kunnen variëren van rood tot diep rood/paars/zwart en verdwijnen weer helemaal binnen 3 tot 7 dagen. Hoe donkerder de kleur, hoe langer de stoornis in het lichaam aanwezig is. Het genezingsproces start direct na de behandeling en klachten worden vaak meteen minder.

Doet een guasha behandeling pijn?
Het schrapen kan gevoelig zijn, vooral op plaatsen waar veel blokkades zitten. Doordat de behandeling zowel stevig als wat zachter gedaan kan worden is dit goed aan elke cliënt aan te passen. De plekken kunnen enkele dagen beurs aanvoelen.