Medische Qigong

Medische Qigong

Medische Qigong is de basis van de Chinese geneeskunde. Qi staat voor levensenergie, Gong betekent de kunst of vaardigheid. Qigong kun je dus vertalen als het beheersen van en werken met levensenergie. De Chinese leer heeft een holistische kijk, wat betekent dat lichaam en geest als één geheel gezien worden.
Door het werken met bewegende en statische oefeningen, meditaties, visualisaties, klanken en kleuren, worden blokkades op zowel lichamelijk als geestelijk vlak losgemaakt, zodat de energie opnieuw kan gaan stromen. Stagnatie zorgt er namelijk voor dat je je niet lekker voelt of zelfs ziek wordt. De ademhaling speelt ook een belangrijke rol bij het beoefenen van Qigong. Je ademt ermee door blokkades, ademt uit wat je niet meer nodig hebt en vult jezelf op met nieuwe levensenergie. Door te focussen op je ademhaling creëer je rust in je lichaam.
Qigong is een ideale manier om even met je volledige aandacht bij jezelf te zijn, weg uit de hectiek van alle dag en los van stress. Werken aan bewustwording, je eigen gezondheid (het zelf genezend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd) en je energie opbouwen met als doel een ontspannen en energiek leven!
Qigong is er voor iedereen, je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen.

Reguliere Qigong les, duur 75 minuten:
Dinsdagmorgen, 9.00 uur tot 10.15 uur (wekelijks).
Woensdagavond, 19.00 uur tot 20.15 uur (om de week).
Donderdagochtend, 9.30 uur tot 10.45 uur (om de week).

Qigong ochtend/avond, duur 2,5 uur.
Door de langere tijd werken de oefeningen nog dieper door in vergelijking met een reguliere les. Een energieboost voor jou! Voor data, klik hier.

Enkele reacties van deelnemers aan een Qigong ochtend/avond: “Heerlijk.” “Hoe druk het in mijn hoofd was toen ik binnen kwam, hoe leeg het nu voelt, ruimte!” “Is het nu al voorbij?”