EFT

Emotional Freedom Technique (EFT)

EFT is ontwikkeld door de Amerikaan Gary Craig in 1993, op basis van de Thought Field Therapy van Roger Callahan.
Het is een methode die ervan uitgaat dat ziekte en emotionele klachten een verstoring zijn in ons energiesysteem. Door het kloppen op een aantal meridiaan (energiebaan) punten op gezicht en romp wordt het systeem weer in balans gebracht. Gelijktijdig met het kloppen worden korte zinnen, die te maken hebben met het probleem, herhaald. De emotionele lading van herinneringen en lichamelijke pijnen wordt zo geneutraliseerd waardoor klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
In 90% van de behandelingen geeft EFT verlichting of een positieve verandering. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en bewustzijn gecreëerd. Het is een mooie methode om positieve veranderingen in je leven te realiseren.
De EFT-techniek is eenvoudig aan te leren en het meest effectief als het tussen de behandelingen door thuis ook door jezelf gedaan wordt.
EFT is geschikt voor kinderen en volwassenen en kan worden ingezet bij:
-Angsten en fobieën zoals b.v. vliegangst, hoogtevrees, claustrofobie, faalangst, angst voor spinnen etc.
-Stress en stress gerelateerde klachten zoals overspannenheid, burn-out, perfectionisme, onzekerheid, slapeloosheid etc.
-Emoties als gevolg van voorvallen en/of trauma’s zoals b.v. paniekaanvallen, boosheid, verdriet, hyperventilatie, schaamte.
-Lichamelijke klachten zoals b.v. migraine en andere vormen van hoofdpijn, rug/nek/schouderklachten, menstruatieklachten, darmproblemen, maagklachten etc.