Nieuwsbrief 

Zomer 2019

De kunst van vrije tijd is ervoor te waken

dat jouw vrije tijd niet wordt gebruikt door anderen.

                                                                                         Arthur Lacey

 

Beste lezer,

21 juni, de langste dag van het jaar en het begin van de zomer! Een periode die voor velen in het teken staat van vrije tijd en vakantie. Even ont-moeten, op adem komen en ontspannen. Niet voor iedereen is dat gemakkelijk. Als je lichaam stress vasthoudt kun je b.v. moeilijker ontspannen, zelfs als je aan het relaxen bent. Een mooi instrument waarmee je spanning kan loslaten en ruimte kan creëren in jou is je ademhaling. Door vol in en uit te ademen, adem je nieuwe energie naar binnen en laat je het verbruikte los waardoor er dus ruimte in jou ontstaat. Sluit maar eens je ogen en stel je voor dat je bij elke inademing, ontspanning naar binnen haalt en bij elke uitademing, stress/spanning loslaat. Doe dit eens een aantal keer en voel wat dat al met je doet. Door te focussen op je ademhaling breng je rust in je lichaam.
Bij het beoefenen van Qigong is er ook veel aandacht voor je ademhaling. Kom het zelf maar eens ervaren bij een les of een Qigong boost en gebruik je vrije tijd met en voor jezelf! 

---

Een droom komt uit:

Ruim 6 jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om met mijn praktijk te starten aan de Kennemerstraatweg. Een mooie plek waar mijn bedrijf, mede door een tussentijdse interne verhuizing, verder kon groeien. De afgelopen jaren heb ik hier naar tevredenheid gewerkt, echter mijn droom was om ooit vanuit een eigen praktijkruimte te kunnen werken. En die droom komt uit! De afgelopen periode stond vooral in het teken van alle voorbereidingen en onlangs is er daadwerkelijk gestart met bouwen. Als alles volgens plan verloopt zal ik medio oktober/november verhuizen naar mijn nieuwe onderkomen in Heiloo. Meer informatie hierover plaats ik in de volgende nieuwsbrief.

---

Medische Qigong:

Medische Qigong is de basis van de Chinese geneeskunde en staat eigenlijk voor de vaardigheid om te werken met levensenergie en deze te versterken. Het is gericht op preventie èn kan ook ingezet worden om te behandelen. Dit kan door een Qigong healing en/of door het volgen van Qigong les of Qigong boost.
Tijdens een Qigong les of boost wordt er gewerkt met bewegende en statische oefeningen, meditaties, visualisaties, klanken en kleuren. Je ademhaling speelt hierin ook een belangrijke rol. 
Je brengt je energie opnieuw in beweging, waardoor blokkades op zowel lichamelijk als geestelijk vlak worden los gemaakt. Je stimuleert je zelf genezend vermogen en voelt je daarna energieker.

Benieuwd naar wat Qigong voor jou kan betekenen en wil je meer informatie? Kijk op mijn site en/of neem contact met mij op!

---

Agenda Qigong: 

Qigong les:

Dinsdag van 9.00u tot 10.15u, wekelijks (behalve tijdens schoolvakanties).  

Woensdagavond van 19.00u tot 20.15u, om de week.

Donderdag van 9.30u tot 10.45u, om de week.

Qigong boost:

Maandag 8 juli 2019 van 9.30u tot 12.00u.

Vrijdag 30 augustus 2019 van 9.30u tot 12.00u.

Aanmelden? Klik hier.

---

Vakantie: 

De praktijk is gesloten van vrijdag 19 juli t/m woensdag 7 augustus en van donderdag 5 september t/m woensdag 11 september.

---

Openingstijden:

De openingstijden zijn iets gewijzigd, hieronder vind je de juiste zoals ik ze momenteel hanteer.

Dinsdag:      9.00u tot 16.00u 

Woensdag:  9.30u tot 16.00u

Donderdag: 9.30u tot 17.30u

Vrijdag:        9.00u tot 16.30u

---

Facebook: Body & Soul Heiloo is ook actief op facebook

---

Ik wens je een mooie zonnige zomer en een prachtige reis toe!

Met vriendelijke groet, Mariët Bosschaart, tel.nr. 06-44 42 43 36